• 05 januari 2022De Nieuwe Basis

  Locatie : Koksijde

  Vandaag werd samen met de bevoegde deputé en het College van Burgemeester en Schepenen van Koksijde de nieuwe naam bekend gemaakt van het militair domein te Koksijde. Het provinciebestuur werkte de afgelopen jaren samen met de lokale besturen om een nieuwe toekomstvisie uit te tekenen voor het militair terrein. In 2022 moet de verkoop gefinaliseerd worden en de nieuwe bestemmingen vastgelegd worden. De aanleg van een fietssnelweg tussen Veurne en Koksijde op het terrein is een bijzondere meerwaarde van het project
 • 22-23 oktober 2021Werkbezoek aan provincie Limburg

  Locatie : Hasselt – Bokrijk – Genk

  Een provinciale delegatie bracht een bezoek aan diverse voormalige bedrijfssites (zoals de steenkoolmijnen, Philips, Ford, …), waar we getuige waren van de geslaagde revitalisatie. Een unieke investeringsportefeuille (uit het tijdperk Stevaert) lag hieraan aan de basis. De toeristische fietsbelevingspunten waren een aantrekkelijke inspiratiebron voor onze provincie. We fietsten door het water te Bokrijk en door de heide in het Nationaal Park Hoge Kempen.
 • 30 september 2021Ingebruikname vijzelpomp op Speyevaart

  Locatie : Veurne
  De Franse en Belgische waterbeheerders zetten samen het Europees project Magéteaux op, die het mogelijk maakte om 2,5 miljoen € te investeren in een nieuwe vijzelpomp op de Speyevaart en aanpassingswerken aan de “Quatre Ecluses” te Dunkerque . Deze pomp kan extra overtollig water uit de lager gelegen grensregio De Moeren afvoeren naar de zee via Dunkerque. Hiermee wordt een bijkomende waterafvoer gegarandeerd, gezien vandaag - via een oud internationaal verdrag – enkel de havengeul van Nieuwpoort moet instaan voor de waterafvoer.

  Video : La voix du Nord
 • 26 juni 2021Ministeriële zegen voor warmtenet in Suikerpark

  Locatie : Suikertoren

  De partners Fluvius, Noven, ION, de WVI en de stad hebben een warmtenet aangelegd in de nieuwe woonwijk. Dankzij Vlaamse subsidies zal het leidingennet begin 2022 verbonden worden met het voedingsbedrijf Lays (van Pepsi&Co) om de restwarmte van de chipsovens in te zetten om de woningen te verwarmen. Minister Demir bezegelde dit akkoord. Ook de lokale muziekacademie, Stap West, en de nieuwe flats in de Suikertoren worden straks verwarmd via het warmtenet. De ambitie is om het netwerk verder uit te breiden naar andere grote warmtegebruikers in de stad.
 • 3 april 2021St.-Niklaastoren opnieuw toegankelijk

  Locatie : Veurne

  Samen met het West-Vlaams toeristisch bedrijf Westtoer, investeerde de stad Veurne samen 454.611,73 EUR om de toegankelijkheid van de St.-Niklaatoren te herstellen." : kondigt schepen van Toerisme, Celine Mouton (Veurne Plus) aan. De 48 meter hoge St.-Niklaastoren is een modelvoorbeeld van uitkijktoren. Het zicht bovenaan de toren is gewoon majestueus. Op de verschillende verdiepingen van de toren zijn verhaallijnen aangebracht over de wederopbouw van de stad na WOI, de beiaard, de Unesco-belforten, ...